Bike and Roll! 2012

Újra popkulturális városnéző kerékpártúra Budapesten! A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervezi a poptörténeti kerékpártúrákat Budapesten. A túrák érdekessége, hogy nem idegenvezetők beszélnek, hanem a magyar poptörténet fontos személyiségei és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket a helyszíneken. 

 

Bike and Roll! 2012
Újra popkulturális városnéző kerékpártúra Budapesten!
2012. május 1. 12.30-15.30h

 

 

Beszélt már a két keréken guruló popturistáknak többek között Bródy János, Dj Palotai, az A38 koncertszervezői, Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila (F.O. System) az egykori Fekete Lyuk előtt, de a túra része volt már építő-bontó karszalaggal az épülő Sziget Fesztivál is.
Idén a koncertszervezők szervezetével, az Org4Org Egyesülettel közösen járják be a várost, régi és új koncerthelyszíneket látogatva meg.

 

 

 

Az állomások között lesz Budán az épülő Tabán fesztivál 2012 helyszíne, a hamarosan nyíló nyári koncert komplexum, a Park vagy az átalakuló Akvárium. A túrán résztvevőknek lehetőségük lesz belesni a színfalak mögé, és működés közben látni a legendás és vadonatúj koncerthelyeket, közben sok tanulságos sztorival gazdagodhatnak a magyar poptörténetből.

 

 

Akinek nincs kéznél kerékpárja, annak a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára!

 

 

 

 

 

 

Hozd magaddal külföldi barátod is! Tárlatvezetésünket szinkrontolmácsunk angolra fordítja.
Pihenő, frissítő italok a Szomszédban (Gozsdu udvar, Dob utca 16.).

 

 

Időpont: 2012. május 1. 12:30-15:30

 

Indulás-érkezés: Szóda, 1075 Budapest, Wesselényi u. 18.
A szervezők a következő bringákat adják a Budapest Bike jóvoltából: Gepida Alboins (női és férfi kivitelben). Rendszeres ellenőrzéssel biztosítják, hogy a bérelhető biciklik mindig kifogástalan állapotban legyenek.
Biciklikről részletes információ: http://www.budapestbike.hu/bicikli-berles
Jelentkezés a Bike and Roll! túrára: info@mhrs.hu + a VII. ker. Wesselényi utca 13.-ban, a Budapest Bike boltban.
Jelentkezési határidő: április 29. 12:00h
Részvételi díj: 3500,- Ft/fő, diákoknak: 3000,- Ft/fő (tartalmazza a Budapest Bike-kerékpárbérlést is).

 

A 2009-es Bike and Roll! túráról szóló filmet itt nézhetitek meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…