Digitális Zeneüzlet A-Z-ig! + Zene és YouTube tanfolyam

Mit kínálunk?

- Lehet hogy hihetetlen tűnik, de ma is meg tudsz élni a zenéből. Ehhez mindössze okosan kell használnod az internet és a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket.

 

- Kurzusunkon nemcsak a trükköket ismerheted meg, hanem megtanítjuk működtetni a zeneterjesztés menedzsment számára legfontosabb oldalakat.

 

- Segítünk eldönteni, hogy egymillió rajongót érdemes szerezned vagy egymillió forintot keresni a zenéddel, esetleg mindkettőt.

 

- Haladó szintig viszünk Facebook, Youtube, iTunes, Spotify, Deezer, Google Play szolgaltatások kezeléséből

Jelentkezz!

 

 Kinek szól?

- Ha dalokat írsz, producer vagy, zenekarban játszol vagy netán épp egy zenekart menedzselsz és még nem tudod, hogyan tudsz megjelenni a most futó digitális zeneüzletek – az iTunes, a Spotify a Deezer, a Hallgass Hazait vagy épp a Google Play – kínálatában?

 

- A YouTube csatornádra feltöltött dalaid és videód segítségével megszerezhető bevételek maximalizálása is érdekel?

 

- Nem tudod melyik digitális zeneterjesztő céggel érdemes szerződést kötnöd?

 

- Optimálisan akarod elkölteni a pénzed online reklámokra?

 

- Szeretnéd átlátni a digitális terjesztéshez, a jogdíjak pontos felosztásához elengedhetetlen meta-adatok világát?

 

Ha igen, akkor ezt a tanfolyamot neked találták ki!

Jelentkezz!

IMG_3149


Tanfolyam megnevezése: 

 

Digitális Zene Üzlet A-Z-ig!
+ Zene és YouTube tanfolyam

A digitális zenei üzlet háttér ismeretei, működése és gyakorlata

 

Vezető oktató: Bodrogi Bozán András

http://hu.linkedin.com/in/andrasbodrogi

A tanfolyam kezdete:  2016. október 20.

 

A kezdeti pozitív fogadtatást követően, a ’Digitális Zeneüzlet A-Z-ig!’ tanfolyam 2016-ban a Majdnem Híres Rocksuli felkérésére újra elindul. A most induló kurzus egy kétnapos ’Zene és YouTube’ tanfolyammal együtt gyarapítja a jelentkezők ismereteit, gyakorlati tudását.

 

A tanfolyam kidolgozásakor a gyakorlati és az elméleti tudásanyag megfelelő egyensúlyára külön ügyeltünk, hiszen célunk, hogy a Digitális zene üzlet A-Z-ig! hasznos és gyakorlatban is alkalmazható tudásanyagot adjon a tanfolyamon résztvevőknek.

 

A kurzus a téma iránt érdeklődők, független zenei kiadók, alkotó zenészek, előadók és minden zeneipari dolgozó számára kiváló lehetőséget biztosít az alapismeretek megszerzésére, a gyakorlati tudásuk bővítésére, ezáltal az online zenei bevételeik jövőbeni maximalizálására.

 

Jelentkezz!

A tanfolyam célja

 

A zeneipar, a lemezipar jelenének, változásainak megértése, a várható piaci helyzetre, a digitális zenefogyasztás jelenére és jövőjére való felkészítés.

A gyakorlatban használt háttér folyamatok lemodellezése annak érdekében, hogy a hallgatók a jövőben saját maguk is képesek legyenek.

 

- a digitális zeneterjesztés véghezvitelére, felépítésére
- egy digitális zenei kiadvány megjelenésének megtervezésére
- az üzleti modellek megértésével a digitális zenei szolgáltatásokkal való megállapodásra
- egy adott kreatív alkotó, zenei kiadó web-jelenlétének felépítésére, fenntartására
- a saját közönségének megtalálására, kezelésére, a velük való megfelelő kapcsolattartásra, kommunikációra
- a releváns közösségi média eszközök megfelelő és hatékony használatára, azok megértésére
- fizetős online reklámkampányok optimális felépítésére
- a YouTube Partner Programban való részvételre, az optimális bevételek elérésére

 

A digitális zenei üzleti modellek, a szerződések főbb pontjainak megértése, a tartalom feldolgozás és-gyártás, a digitális terjesztés főbb állomásainak végigkövetése, a releváns online marketing technikák megismerése, a zenei bevételek több forrásból való megteremtése, a rajongói közösségek építése és menedzsmentje, a YouTube Tartalommenedzsment és Tartalomfelismerő rendszerek bemutatása is a témák között a Digitális zene üzlet A-Z-ig! és a Zene és YouTube tanfolyamokon.

 

A tanfolyam célja továbbá az is, hogy a kreatív iparágak üzletmenetére és a zenében kreatív alkotók jövőjére is felkészítsen, a jövő iparági szakembereit – menedzsereit, új-média menedzsereit, digitális üzleti menedzsereit felkészítve, kiképezve.

Jelentkezz!

A kurzus vezetője

 

bozan1_560

 

A Digitális zene üzlet A-Z-ig! kurzus vezetője, oktatója Bodrogi Bozán András digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, minősített YouTube szakértő-tréner, és emellett maga is alkotó zenész, dalszerző-énekes.

 

András eddigi életét zenei környezetben, zenében alkotókkal körülvéve töltötte számtalan poszton és szerepben. Zeneipari tevékenységét az EMI Hungary lemezkiadónál kezdte, itt talált rá a „new media menedzser” titulus. A digitális zenei éra kezdeteitől a gyakorlatban tanulta és tapasztalta meg az online és mobil zeneértékesítés, az új formátumok és a zenefogyasztás új korszakát.

 

Ezt követően az online kommunikáció, az online közösségi média, az online zene marketing és PR területeken kutatva végzett tanulmányokat Svédországban, a Linköping-i Egyetem „Tudomány, Technológia és Társadalom“ mester képzésén.

 

Hazatérve a WMMusicDistribution csapatával a hazai független kiadók többségének katalógusát és számtalan országosan ismert zenekar és előadó lemezét segítette a hazai vagy akár a nemzetközi digitális zene piacra jutásában.

 

Hazánkban elsők között vett részt a YouTube Partner programjában. Ennek is köszönhetően a Google Ground oktatóközpont hivatalos YouTube szakértő-trénereként, a Google Magyarország hazai partnereit oktatja a YouTube funkcióinak és eszközeinek optimális használatára a videótartalom stratégiától, a YouTube csatorna és tartalom-optimalizáláson keresztül a szerzői jogi kérdéseken át egészen a bevételszerzésig.

 

Rendszeres előadó elismert zenei rendezvényeken, szakmai konferenciákon főként a YouTube bevételszerzés, a digitális zeneterjesztés, online marketing, közösségi média marketing és kommunikáció témákban.

 

Jelentkezz!

 

Vendégelőadók

 

Oktatásban résztvevő, tervezett vendég oktatók, a digitális zene üzletben, a kreatív iparágakban, online marketingben tapasztalt szakemberek:

 

Gallasz Enikő – WMMusicDistribution – ügyvezető igazgató

https://www.linkedin.com/pub/gallasz-eniko/2a/817/b64

 

Pléh Dániel – Online termék menedzser, digitális zenei blogger
http://hu.linkedin.com/pub/daniel-pleh/4/4a/24a
Blog: http://muzzak.blog.hu/


Romulus Szinte Lóránd – online marketing szakértő, Google Adwords specialista
http://hu.linkedin.com/in/szintelorand
SzinteOnline Marketing Szakértő Blog: http://szinte.wordpress.com/

 

Tóth Péter Benjamin – Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója
http://hu.linkedin.com/pub/peter-benjamin-toth/20/a91/568

 

 

Jelentkezz!

 

Hasznos információk

 

Számonkérés típusa és módja: gyakorlati feladatok elvégzése és egy záró gyakorlati vizsga

 

Előtanulmányi követelmények:
érettségi, alapszintű angol nyelv és számítógépes ismeretek, Internet használati ismeretek

 

Előadások időpontja: 2016. október közepétől kezdődően, hetente 1x.

 

Előadások helyszíne: 1075 Budapest, Károly krt 3/a.

 

Konzultáció: személyen konzultációra a tanfolyam időtartama alatt végig lehetőség van, hétköznapokon (10-18 óra között). A pontos időpontokat e-mailben kell leegyeztetni

 

Óraszám: 15X180 perc

A tanfolyam ára: 125.000 forint

Jelentkezés és további információ: info@mhrs.hu

 

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…