GYIK

Mi is az a Majdnem Híres Rocksuli?

Zeneipari iskolánkat 2008-ban alapítottuk. A Majdnem Híres volt az első zeneipari témában képzést indító szervezet, továbbá elsőként akkreditáltuk a zenei menedzserképzést oktatható szakmaként, így mi ismertettük el hivatalosan önálló foglalkozásként ezt a területet.

 

Milyen képzést nyújt a Majdnem Híres Rocksuli?

A Majdnem Híres egyedülálló képzéseket biztosít, mivel  az itt  megszerzett tudás a zeneipar szinte minden szegmensében hasznosítható: zenekari menedzsment, koncerthelyek üzemeltetése, koncert booking, lemezkiadók, major lemezkiadók, digitális zeneterjesztés, zenei PR, marketing, fesztivál szervezés, koncertszervezés, bel- és külföldi turné szervezés stb. Mindezen túl kiemelt fontosságúnak tartjuk minden képzésünk során, hogy az elmélet mellett a gyakorlati információk és tudnivalók is nagy hangsúlyt kapjanak. Ennek érdekében kurzusainkon a hallgatók számos gyakorlati feladat vagy akár zeneipari terepmunka során próbálhatják ki magukat . A zenei menedzser képzésen túl számos speciális kurzust indítunk, ami egy-egy zeneipari részterületet érint. Aktuális kurzuskínálatot és bővebb információt a “Képzéseink” rovatban találtok.

 

Milyen szervezet indítja a képzést?

A Majdnem Híres Rocksulit a Musica Magica Kft. keretében szervezzük, tehát ez a szervezet áll a képzés mögött.

 

Hány órából áll egy kurzus?

A zenei menedzser képzés 120 órás, míg a speciális témákat felölelő kurzusok óraszáma változó.  Az aktuális kurzusok óraszámáról a “Képzéseink” rovatban tájékozódhattok.

 

Milyen tematika alapján működik a képzés?

A zenei menedzser képzés két részre oszlik: az első részben az elméleti alapokat fektetjük le. Ebben a részben a popzene születésétől a ’00-ás évekig popkultúra történet, zeneipari modellek ismertetése: 360 fokos modell, DIY, WDM, stb, és a működtetéshez szükséges szakmai információk lesznek, menedzsment-elmélet, sajtó, PR és kommunikációs csatornák, szakmai szervezetek és támogatások, koncert és booking, fesztiválok, országos turnék.

A második részben az elméleti alapokat gyakorlati ismeretekkel bővítjük: a résztvevőink számára a kapcsolatépítés lehetősége a zeneipar szereplőivel adott, illetve a gyakorlati képzésünk során konkrét helyszínekre delegáljuk hallgatóinkat.

 

A részletes tematika:

Első félév

Zeneipari és menedzsment alapok: fogalmak, modellek, szereplők és változások
Zenei és jog
Zenei producerek
Szakmai szervezetek
Zenei kommunikáció, PR
Vizuál, imázs és brand
Koncerhelyek és fesztiválok
Vizsga (szóbeli)

——————————

Második félév

Szakmai worskhop

Kiadók képviselői
Stúdióismeret
Koncertszervezés (külföldi és hazai), turnészervezés, booking és menedzsment képviselői
Szerzői jog, PR és média, sync
Imázsépítés, brand szakmai bemutató
Projektmunka
Gyakorlat

Vizsga (írásbeli)

A további kurzusok esetében mindig egyedi, speciális tematika szerint épül fel a képzés, amiről az aktuális információkat a “Képzéseink” rovatban találjátok meg.

 

Kik az oktatók?

Oktatóinkról részletes információt az Oktatók menüpontban találsz!

 

Mennyibe kerül a képzés?

Aktuális árainkról információt az Árak menüpontban találsz!

 

Hivatalos adatok:

A Majdnem Hírest az alábbi email címen érheted el:

info{kukac}mhrs.hu

A Majdnem Híres vezetői: Réz György, Fernbach Erika, Bihari Balázs

 

 

Ha bármilyen egyéb kérdésed van a Majdnem Híressel kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal: info@mhrs.hu!

 

 

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…