GYIK

Mi is az a Majdnem Híres Rocksuli?

Zeneipari iskolánkat 2008-ban alapítottuk. A Majdnem Híres volt az első zeneipari témában képzést indító szervezet, továbbá elsőként akkreditáltuk a zenei menedzserképzést oktatható szakmaként, így mi ismertettük el hivatalosan önálló foglalkozásként ezt a területet.

 

Milyen képzést nyújt a Majdnem Híres Rocksuli?

A Majdnem Híres egyedülálló képzéseket biztosít, mivel  az itt  megszerzett tudás a zeneipar szinte minden szegmensében hasznosítható: zenekari menedzsment, koncerthelyek üzemeltetése, koncert booking, lemezkiadók, major lemezkiadók, digitális zene terjesztés, PR, marketing, fesztivál szervezés, koncertszervezés, bel- és külföldi turné szervezés stb. Mindezen túl kiemelt fontosságúnak tartjuk minden képzésünk során, hogy az elmélet mellett a gyakorlati információk és tudnivalók is nagy hangsúlyt kapjanak. Ennek érdekében kurzusainkon a hallgatók számos gyakorlati feladat vagy akár zeneipari terepmunka során próbálhatják ki magukat . A zenei menedzser képzésen túl számos speciális kurzust indítunk, ami egy-egy zeneipari részterületet érint. Aktuális kurzuskínálatot és bővebb információt a “Képzéseink” rovatban találtok.

 

Milyen szervezet indítja a képzést?

A Majdnem Híres Rocksulit a Majdnem Híres Bt. keretében szervezzük, tehát ez a szervezet áll a képzés mögött.

 

Hány órából áll egy kurzus?

A zenei menedzser képzés 120 órás, míg a speciális témákat felölelő kurzusok óraszáma változó.  Az aktuális kurzusok óraszámáról a “Képzéseink” rovatban tájékozódhattok.

 

Milyen tematika alapján működik a képzés?

A zenei menedzser képzés két részre oszlik: az első részben az elméleti alapokat fektetjük le. Ebben a részben a popzene születésétől a ’00-ás évekig popkultúra történet, hangszerismeret, zeneipari modellek ismertetése: 360 fokos modell, DIY, WDM, stb, és a működtetéshez szükséges szakmai információk lesznek, menedzsment-elmélet, sajtó, PR és kommunikációs csatornák, szakmai szervezetek és támogatások, koncert és booking, fesztiválok, országos turnék.

A második részben az elméleti alapokat gyakorlati ismeretekkel bővítjük: a résztvevőink számára a kapcsolatépítés lehetősége a zeneipar szereplőivel adott, illetve a gyakorlati képzésünk során konkrét helyszínekre delegáljuk hallgatóinkat.

 

A részletes tematika:

Könnyűzene történet, popkulturális alapismeretek
Zeneipari és menedzsment alapok: fogalmak, modellek, szereplők és változások
Hangszerismeret és zenei producerek
Szakmai szervezetek
Vizuál, imázs és pr
Koncerhelyek és fesztiválok
Vizsga (szóbeli)

——————————

Kiadók
Stúdióismeret
Koncertszervezés (külföldi és hazai), turnészervezés, booking és menedzsment
Szerzői jog, PR és média
Imázsépítés
Projektmunka
Gyakorlat

Vizsga (írásbeli)

A további kurzusok esetében mindig egyedi, speciális tematika szerint épül fel a képzés, amiről az aktuális információkat a “Képzéseink” rovatban találjátok meg.

 

Kik az oktatók?

Oktatóinkról részletes információt az Oktatók menüpontban találsz!

 

Mennyibe kerül a képzés?

Aktuális árainkról információt az Árak menüpontban találsz!

 

Hivatalos adatok:

A Majdnem Hírest az alábbi email címen érheted el:

info{kukac}mhrs.hu

A Majdnem Híres vezetői: Réz György, Fernbach Erika, Bihari Balázs, Forrai Krisztián

 

 

Ha bármilyen egyéb kérdésed van a Majdnem Híressel kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal: info@mhrs.hu!

 

 

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • Sziget Backstage – Hogyan kommunikál a fesztivál köztársaság?

    Manapság egyetlen rendezvény sem engedheti meg magának, hogy előkészületeiből kihagyja az online kommunikációt, ahol első kézből értesülhetnek a fesztiválozók a programokról vagy éppen a jegyárakról. A fesztivál ideje alatt pedig kiemelten fontos, hogy minden változásról azonnal értesüljenek a szigetlakók. Ennek a web koordinációjáért felel Kálmán Tamás, volt Majdnem Híres hallgató, aki a fesztivál ideje alatt…

  • Hogyan lesz valakiből turnémenedzser?

    – interjú Imre Zsolttal, a Mocsok 1 Kölykök turnémenedzserével   Imre Zsolt nem sokáig tétlenkedett, már az elméleti képzés elején jelentkezett gyakornoknak Kovács Ákos Dadanhoz, aki szinte egyből beültette a zenekari buszba a turnémenedzserkedéssel kacérkodó srácot. Azóta a Mocsok 1 Kölykökkel második fesztivál szezonját nyomja végig, ő igazgatja az Audio Love Nation ügyes-bajos dolgait, de…