Képzéseink

ZENEI MENEDZSER
ZENEIPARI MENEDZSMENT

ZENEI MENEDZSMENT
ARTISTOKNAK

KÖZÖS KURZUS AZ imPRO SCHOOLlal

FESZTIVÁLAKADÉMIA

 

1. Zenei menedzser

Magyarországon egyedülálló képzésünket ismert szakemberek tartják számos vendégelőadó bevonásával. Elméleti és gyakorlati óráinkon nemcsak könnyűzene- és poptörténettel foglalkozunk, hanem megismertetünk a zeneipar (lemezkiadó, zeneműkiadó/publishing, szerzői jogok, zenei marketing és PR-eszközök, koncert-, turnészervezés, fesztiválok) működésével és a popkultúra határterületeit jelentő egyéb ismeretekkel.

Ha olyan fiatal vagy, akit behatóbban érdekel a könnyűzene története, annak szakmai háttere, illetve tágabb popkulturális összefüggései, ha zenekarok kezdő és haladó menedzsere vagy, netán zenész, zenerajongó, újságíró, PR-területen dolgozó, aki szeretne a popszakmában érvényesülni, lemezkiadónál, zeneműkiadónál munkát vállalni, fesztivál- és rendezvényszervező lenni – legyél te is Majdnem Híres!

Jelentkezz!

Tematika

A Majdnem Híres képzésének szerkezete: az első félévben a popzene születésétől a ’00-ás évekig popkultúra történet, hangszerismeret, a zeneipari  menedzsment modellek ismertetése, és a működtetéshez szükséges szakmai információk lesznek, menedzsment-elmélet, sajtó, PR és kommunikációs csatornák, szakmai szervezetek és támogatások, koncert és booking, fesztiválok, országos turnék.
A második részben az elméleti alapokat gyakorlati ismeretekkel bővítjük: a résztvevőink számára a kapcsolatépítés lehetősége a zeneipar szereplőivel adott, illetve a gyakorlati képzésünk során konkrét helyszínekre delegáljuk hallgatóinkat (SZIN, Sziget Fesztiváliroda  - VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Sziget Fesztivál -, Corvintető vagy akár különböző médiumokhoz is).

 

Oktatók

A tanfolyamot Bihari Balázs (Presscode, Hippikiller),, Réz György (PORT.hu főszerkesztő) és Fernbach Erika (Sziget) vezeti.
Eddigi vendégelőadóink  a teljesség igénye nélkül: Németh Róbert ( HVG, Radio Pro, HS7) Prieger Zsolt (Anima), György Péter (EMI Publishing), Sallai Zsuzsa (MTV Hungary Network), Gerdesits Faszi (Quimby), Kevin (Fine Cut Bodies), Vörös András-Horváth Máté (Skalar Music Hungary), Bóna Márk (Sziget Fesztiváliroda), Tövisházi Ambrus (Erik Sumo Band, Péterfy Bori Love Band, zenei producer), Jumo Daddy (Irie Maffia, Kelemen Kabátban), Szép Fruzsina (Sziget Fesztiváliroda) Bérczes Ádám (CLS Records), Hegyi György (Neo FM), Déri Zsolt (MusicPress.blog.hu), Linczényi Márk (Kolin), Kostil Danila (kliprendező), Tóth Péter Benjámin (Artisjus), Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán (Sziget / VOLT Produkció),  Stiedl Gusztáv (Schubert Music Publishing), Bodrogi András (digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser), Molnár Gábor (Gold Record), dr Békés Gergely (EJI), iamYank (producer) és még sokan mások…

Jelentkezz!

A képzéshez legalább érettségivel kell rendelkezni. A kurzus indulása előtt felvételi beszélgetést tartunk, erre minden jelentkezővel külön időpontot egyeztetünk!

 

A Majdnem Híres Rocksuli képzése egy felnőttképzési program, amelynek a végén tanúsítványt adunk át neked. A tanúsítványon az fog szerepelni, hogy könnyűzenei menedzser lettél.

 

A kurzus díja: 350 000 Ft, amelyről az Árak menüpontban találsz bővebb információt!

FIGYELEM! Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 12. Mivel a zenei menedzsment kurzus évek óta teltházas, ezért augusztus 20. utáni jelentkezést nem tudunk elfogadni!

 

KÖVETKEZŐ KÉPZÉS 2023. SZEPTEMBER 6-án INDUL!

Jelentkezz!

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…