2016-os ősz félév mesterkurzusai

Digitális Zeneüzlet: Bodrogi András

Nemzetközi brand- és piacépítés: Andries van Wieren

Publishing és sync nemzetközi piacon: Alick Sethi

1. Digitális Zene Üzlet A-Z-ig! + Zene és YouTube tanfolyam

Mit kínálunk?

 

- Lehet hogy hihetetlen tűnik, de ma is meg tudsz élni a zenéből. Ehhez mindössze okosan kell használnod az internet és a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket.

 

- Kurzusunkon nemcsak a trükköket ismerheted meg, hanem megtanítjuk működtetni a zeneterjesztés menedzsment számára legfontosabb oldalakat.

 

- Segítünk eldönteni, hogy egymillió rajongót érdemes szerezned vagy egymillió forintot keresni a zenéddel, esetleg mindkettőt.

 

- Haladó szintig viszünk Facebook, Youtube, iTunes, Spotify, Deezer, Google Play szolgaltatások kezeléséből

 

Jelentkezz!

Kinek szól?

 

- Ha dalokat írsz, producer vagy, zenekarban játszol vagy netán épp egy zenekart menedzselsz és még nem tudod, hogyan tudsz megjelenni a most futó digitális zeneüzletek – az iTunes, a Spotify a Deezer, a Hallgass Hazait vagy épp a Google Play – kínálatában?

 

- A YouTube csatornádra feltöltött dalaid és videód segítségével megszerezhető bevételek maximalizálása is érdekel?

 

- Nem tudod melyik digitális zeneterjesztő céggel érdemes szerződést kötnöd?

 

- Optimálisan akarod elkölteni a pénzed online reklámokra?

 

- Szeretnéd átlátni a digitális terjesztéshez, a jogdíjak pontos felosztásához elengedhetetlen meta-adatok világát?

 

Ha igen, akkor ezt a tanfolyamot neked találták ki!

Jelentkezz!

 

12688056_1200213360006873_940056901307809695_n

 

Tanfolyam megnevezése:

 

Digitális Zene Üzlet A-Z-ig!
+ Zene és YouTube tanfolyam

A digitális zenei üzlet háttér ismeretei, működése és gyakorlata

Vezető oktató: Bodrogi Bozán András

http://hu.linkedin.com/in/andrasbodrogi

A tanfolyam kezdete: 2016. október 20. 18h

 

A kezdeti pozitív fogadtatást követően, a ’Digitális Zeneüzlet A-Z-ig!’ tanfolyam 2016-ban a Majdnem Híres Rocksuli felkérésére újra elindul. A most induló kurzus egy kétnapos ’Zene és YouTube’ tanfolyammal együtt gyarapítja a jelentkezők ismereteit, gyakorlati tudását.

 

A tanfolyam kidolgozásakor a gyakorlati és az elméleti tudásanyag megfelelő egyensúlyára külön ügyeltünk, hiszen célunk, hogy a Digitális zene üzlet A-Z-ig! hasznos és gyakorlatban is alkalmazható tudásanyagot adjon a tanfolyamon résztvevőknek.

 

A kurzus a téma iránt érdeklődők, független zenei kiadók, alkotó zenészek, előadók és minden zeneipari dolgozó számára kiváló lehetőséget biztosít az alapismeretek megszerzésére, a gyakorlati tudásuk bővítésére, ezáltal az online zenei bevételeik jövőbeni maximalizálására.

 

Jelentkezz!

A tanfolyam célja

A zeneipar, a lemezipar jelenének, változásainak megértése, a várható piaci helyzetre, a digitális zenefogyasztás jelenére és jövőjére való felkészítés.

A gyakorlatban használt háttér folyamatok lemodellezése annak érdekében, hogy a hallgatók a jövőben saját maguk is képesek legyenek.

 

- a digitális zeneterjesztés véghezvitelére, felépítésére
- egy digitális zenei kiadvány megjelenésének megtervezésére
- az üzleti modellek megértésével a digitális zenei szolgáltatásokkal való megállapodásra
- egy adott kreatív alkotó, zenei kiadó web-jelenlétének felépítésére, fenntartására
- a saját közönségének megtalálására, kezelésére, a velük való megfelelő kapcsolattartásra, kommunikációra
- a releváns közösségi média eszközök megfelelő és hatékony használatára, azok megértésére
- fizetős online reklámkampányok optimális felépítésére
- a YouTube Partner Programban való részvételre, az optimális bevételek elérésére

 

A digitális zenei üzleti modellek, a szerződések főbb pontjainak megértése, a tartalom feldolgozás és-gyártás, a digitális terjesztés főbb állomásainak végigkövetése, a releváns online marketing technikák megismerése, a zenei bevételek több forrásból való megteremtése, a rajongói közösségek építése és menedzsmentje, a YouTube Tartalommenedzsment és Tartalomfelismerő rendszerek bemutatása is a témák között a Digitális zene üzlet A-Z-ig! és a Zene és YouTube tanfolyamokon.

 

A tanfolyam célja továbbá az is, hogy a kreatív iparágak üzletmenetére és a zenében kreatív alkotók jövőjére is felkészítsen, a jövő iparági szakembereit – menedzsereit, új-média menedzsereit, digitális üzleti menedzsereit felkészítve, kiképezve.

 

Jelentkezz!

A kurzus vezetője

 

bozan1_560

 

A Digitális zene üzlet A-Z-ig! kurzus vezetője, oktatója Bodrogi Bozán András digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, minősített YouTube szakértő-tréner, és emellett maga is alkotó zenész, dalszerző-énekes.

 

András eddigi életét zenei környezetben, zenében alkotókkal körülvéve töltötte számtalan poszton és szerepben. Zeneipari tevékenységét az EMI Hungary lemezkiadónál kezdte, itt talált rá a „new media menedzser” titulus. A digitális zenei éra kezdeteitől a gyakorlatban tanulta és tapasztalta meg az online és mobil zeneértékesítés, az új formátumok és a zenefogyasztás új korszakát.

 

Ezt követően az online kommunikáció, az online közösségi média, az online zene marketing és PR területeken kutatva végzett tanulmányokat Svédországban, a Linköping-i Egyetem „Tudomány, Technológia és Társadalom“ mester képzésén.

 

Hazatérve a WMMusicDistribution csapatával a hazai független kiadók többségének katalógusát és számtalan országosan ismert zenekar és előadó lemezét segítette a hazai vagy akár a nemzetközi digitális zene piacra jutásában.

 

Hazánkban elsők között vett részt a YouTube Partner programjában. Ennek is köszönhetően a Google Ground oktatóközpont hivatalos YouTube szakértő-trénereként, a Google Magyarország hazai partnereit oktatja a YouTube funkcióinak és eszközeinek optimális használatára a videótartalom stratégiától, a YouTube csatorna és tartalom-optimalizáláson keresztül a szerzői jogi kérdéseken át egészen a bevételszerzésig.

 

Rendszeres előadó elismert zenei rendezvényeken, szakmai konferenciákon főként a YouTube bevételszerzés, a digitális zeneterjesztés, online marketing, közösségi média marketing és kommunikáció témákban.

Jelentkezz!

Vendégelőadók

 

Oktatásban résztvevő, tervezett vendég oktatók, a digitális zene üzletben, a kreatív iparágakban, online marketingben tapasztalt szakemberek:

 

Gallasz Enikő – WMMusicDistribution – ügyvezető igazgató

https://www.linkedin.com/pub/gallasz-eniko/2a/817/b64

 

Pléh Dániel – Online termék menedzser, digitális zenei blogger
http://hu.linkedin.com/pub/daniel-pleh/4/4a/24a
Blog: http://muzzak.blog.hu/
Romulus Szinte Lóránd – online marketing szakértő, Google Adwords specialista
http://hu.linkedin.com/in/szintelorand
SzinteOnline Marketing Szakértő Blog: http://szinte.wordpress.com/

 

Tóth Péter Benjamin – Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója
http://hu.linkedin.com/pub/peter-benjamin-toth/20/a91/568

 

 

Jelentkezz!

Hasznos információk

 

Számonkérés típusa és módja: gyakorlati feladatok elvégzése és egy záró gyakorlati vizsga

 

Előtanulmányi követelmények:
érettségi, alapszintű angol nyelv és számítógépes ismeretek, Internet használati ismeretek

 

Előadás időpontja: 2016. október 20.

 

Előadások helyszíne: 1075 Budapest, Károly krt 3/a.

 

Konzultáció: személyen konzultációra a tanfolyam időtartama alatt végig lehetőség van, hétköznapokon (10-18 óra között). A pontos időpontokat e-mailben kell leegyeztetni

 

Óraszám: 15X180 perc

A tanfolyam ára: 125.000 forint

Jelentkezés és további információ: info@mhrs.hu

 

 

2. Nemzetközi brand- és piacépítés: Andries van Wieren

 

Minden zenei produkciónál alap a jó zene. Mi tudjuk, hogy a te zenekarod számai is lehetnének világhírűek, de sajnos a feed is egyre nagyobb, percenként több ezer új dal kerül fel a videó- és zenemegosztókra. A jó dal mellé stratégiai terv szükséges, pontosan tudnod kell kinek szól a produkció, kit célzol meg a dalokkal, és el is kell juttatni a célcsoporthoz.
 
Most Andries van Wieren Budapestre utazik, és személyesen vele készítheted el az általad menedzselt produkció stratégiai tervét, és még egy action plant, egy operatív tervet is kapsz mellé! Külföldön vagy itthon tiéd lehet a siker, pont jó időben és pont azokhoz fognak eljutni a zenekarod dalai, akiket érdekel, és akik vevők rá!
 
Ehhez pályáznod kell, három nyertes pályázó produkcióját fogja a holland zeneipari szakember a produkció menedzsmentjével összerakni.

 

 Jelentkezz!

A pályázat

 
A pályázat és a kurzus is angol nyelvű, a következőket kell beküldened hozzá az info@mhrs.hu email címre:
 
-Mission statement – A zenekar küldetésének rövid leírása
-Unique Selling Points – Fogalmazd meg, hogy mik azok az elemek a produkcióban, amelyek unikálisak, ami csak rá jellemzőek.
-Rövid Biográfia a zenekarról, produkcióról
-Fotó
-Targets – fogalmazd meg, hová szeretnél eljutni a zenekarral a következő 3 évben, melyik régióban, országban lennének terveid
-Egy kis analitika – A pályázati anyagba gyűjtsd ki a produkció social media statisztikáit abban a régióban, ahol sikert szeretnél elérni.
 
A nyertes pályázatok meendzsmentjei angol nyelven személyes találkozó és közös munka keretében rakhatják össze a stratégiai tervet.
 

Andries van Wieren

 
Andries van Wieren metáldobos, kiadó alapító és ügyvezető, holland szakember beszél majd arról, hogyan lehet egy nem angol anyanyelvű produkcióval sikert elérni az angolszász paicon, milyen a holland zeneipar támogatási rendszere, és milyen menedzselési nehézségek merülhetnek fel a produkciókban. 
Andries világkörüli turnén volt az amerikai Sister Sledge szupergrouppal, és a holland reggea Luie Honddal. 3S Music a zenei menedzsment és booking cége, amellyel olyan együttesek nemzetközi karrierjét egyengette, mint az Amsterdam Klezmer Band vagy a Dope D.O.D. Mindezek mellett D’Drive School of the Arts-on tanít zeneipari szakembereket.
 

Előadó

 
Andries van Wieren  – holland zeneipari szakember
A kurzus angol nyelvű!
A pályázatok beadási határideje: 2016. október 10.
A nyilvános és ingyenes beszélgetés időpontja: 2016. október 17.
A kurzus helyszíne: Budapest VII. ker. Károly krt. 3/a, Oktatóterem
A supervising díja: 28 000 Ft
Kapcsolat: info@mhrs.hu, +36204240913

Jelentkezz!

 

3. Publishing és sync nemzetközi piacon: Alick Sethi

 

Előadó

Alick Sethi – angol zeneipari szakember

Az óra időpontja: 2016. november 7.
A kurzus helyszíne: Budapest VII. ker. Károly krt. 3/a, Oktatóterem
Kapcsolat: info@mhrs.hu, +36204240913

További információk hamarosan!

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…