Mesterkurzusok

FESZTIVÁL-
AKADÉMIA
BÓNA MÁRK

 

UTAK A KÜLFÖLDI
ZENE SZÍNTEREKRE

JEGES ZSOLT

 

DIGITÁLIS
ZENEÜZLET

BODROGI ANDRÁS

 

WE LOVE
MUSIC
LINCZÉNYI MÁRK

 

1. Majdnem Híres Fesztiválakadémia

A magyar zeneipar legjobban és legnyereségesebben működő iparágainak egyike a fesztiválszervezés. Erre a speciális sajátosságokkal bíró munkára készít fel a Majdnem Híres Rocksuli új Mesterkurzusa, ami hasznos lehet már a szakmában dolgozó szakemberek számára, és azoknak is, akik szeretnének fesztiválszervezőként dolgozni, és professzionálisan, hatékonyan végezni a munkájukat. A főként a Sziget Fesztiváliroda szakembereire építő képzés a szaknyelvtől a fesztivál stratégiákig a gyakorlatban napi szinten hasznosítható tudást nyújt, és az újgenerációs zenei fesztiváloktól a nemzetközi fesztiválok szervezéséig foglalkozik a változóban lévő fesztiválpiac kihívásaira adott válaszokkal

Jelentkezés: info@mhrs.hu

Kurzusvezető: Bóna Márk

A kurzus vezetője Bóna Márk igazi reneszánsz ember a magyar fesztivál iparágban. A nemzetközi fellépők bookingjától a technikai megvalósításon át, a stagehandek munkájáig a legtöbb munkafolyamatot ismeri, és évek óta rendszeres óraadóként oktatja is a fesztiválszervezés témáját a Majdnem Híres Rocksuli zeneipari menedzsment képzésén. Bookerként és korábban a Zöld Pardon programszervezőjeként is dolgozott. 2004 óta vesz részt a Sziget Fesztiváliroda munkájában programszervezőként, színpadtechnikai vezetőként. Dolgozott klubokban, mint a legendás Kultiplex, vagy a Barba Negra Track, de szervezett tízezres rendezvényt is a Budapest Sportarénában.

 

Az órák időpontja: 2020. március 09. – 2020. május 18., hétfőnként 17.30-tól
A kurzus óraszáma: 10*180 perc (összesen tíz alkalom)
A részvétel követelményei: érettségi
A kurzus értékelésének módja: vizsga, valamint a képzéssel párhuzamosan projektmunkában vesznek részt a hallgatók
A kurzus díja: 130 000 Ft
A kurzus helyszíne: Budapest VII. ker. Károly krt. 3/a, Oktatóterem
Kapcsolat: info@mhrs.hu

 

 

Tematika:

A kurzus tematikája a fesztiválok tervezésétől kezdve a a biztonságtechnikán, az engedélyeztetésen, a bookingon, PR-kommunikáción, vendéglátáson át minden lényeges területet érint, amelyek elengedhetetlenek ahhoz hogy sikeres rendezvényt szervezz. A kurzus vezetője és vendégelőadói évtizedes fesztiválszervezői múlttal rendelkeznek, a saját területükön az ország legjobb szakembereinek számítanak, és a Sziget Fesztiváliroda munkatársa

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

 

2. Utak külföldi zenei színtérre

 

A magyar zenei piac mérete miatt a legtöbb hazai zenekar, zenei vállalkozás számára csak a nemzetközi siker lehetne a megoldás a zenekar rajongótáborának bővítésére és ezzel párhuzamosan a bevételek növelésére. Bár a nagy nemzetközi áttörés még az egész régióban várat magára, a folyamatok bíztatóak. A nemzetközi piacokat bemutató képzésünk gyakorlati megoldásokat kínál minden fontos területen, a zenekarak kiválasztásától, a turnészervezés, a showcase fesztiválok, nemzetközi szervezetek biztosította előnyökig, sőt a szervezés során megszerzett kapcsolatrendszer hatékony használatáról is. Legyél te az első magyar világsztár!

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

A képzés vezetője: Jeges Zsolt

zenei exporttal foglakozó szakember , a Mamazone Records alapítója, CEEntral Party menedzsere, a Magyar Független Kiadók Egyesületének elnöke vezeti.

 

Az órák időpontja: 2019. szeptember  23. – 2019. november 4.
A kurzus óraszáma: 6*120 perc (összesen hat alkalom)
A részvétel követelményei: érettségi
A kurzus értékelésének módja: projekt vizsga
A kurzus helyszíne: Pannon Kincstár Oktatóterem; 1056 Budapest, Váci utca 47. 2. emelet
Kapcsolat: info@mhrs.hu

A kurzus díja: 85 000 Ft, amennyiben mindhárom mesterkurzuson részt veszel (Utak a külföldi zenei színtérre, Digitális Zene Üzlet A-Z-ig, We Love Music), akkor az össztandíj 195 000 Ft

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

 

3. Digitális Zeneüzlet A-Z-ig

A digitális zenei üzlet háttérismeretei, működése és gyakorlata

 

Mit kínálunk?

- Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de ma is meg tudsz élni a zenéből. Ehhez mindössze okosan kell használnod az internet és a közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket.

- Kurzusunkon megtanítjuk, hogyan működnek a zeneterjesztéshez és a zenei menedzsmenthez szükséges legfontosabb platformok és a best practise-eket is megismerheted.

- Segítünk eldönteni, hogy egymillió rajongót érdemes szerezned vagy egymillió forintot keresni a zenéddel – esetleg mindkettőt

- Haladó szintig viszünk a Facebook, a YouTube, az iTunes, a Spotify, a Deezer, és a Google Play kezeléséből.

Kinek szól?

Érdemes részt venned a Digitális zeneüzlet A-Z-ig mesterkurzuson,

- ha a zeneiparban dolgozol, vagy abban szeretnél dolgozni zeneszerzőként, producerként, zenészként, vagy épp zenekari menedzserként, és de még nem tudod, hogyan tudsz megjelenni zenei streamingszolgáltatók kínálatában,

- ha érdekel, hogyan szerezhetnél bevételt, és hogyan maximalizálhatod azt a YouTube-ra feltöltött dalaid és videóid segítségével,

- ha nem tudod, melyik digitális zeneterjesztő céggel érdemes szerződést kötnöd,

- ha optimálisan akarod elkölteni a pénzed online reklámokra,

- és ha szeretnéd átlátni a digitális terjesztést, a jogdíjak pontos felosztását.

 

Jelentkezés: info@mhrs.hu

További információk a mesterkurzusról

2020-ban a Majdnem Híres Rocksuli újra elindítja egyik legsikeresebb képzését, a “Digitális zeneüzlet A-Z-ig” mesterkurzust. A képzés kiváló lehetőséget biztosít az alapismeretek megszerzésére, de rengeteg újdonsággal szolgál a már tapasztaltabbak számára is. A tananyag összeállításakor külön figyelmet szenteltünk az elméleti és a gyakorlati ismeretek megfelelő egyensúlyára, hogy a valóságban is használható tudást adhassunk.

A “Digitális zeneüzlet A-Z-ig” mesterkurzuson megismerheted a zeneipar jelenét, folyamatos változását, és ezáltal felkészülhetsz a digitális zenefogyasztás jövőjére is. Az órákon lemodellezzük a háttérfolyamatokat, ennek köszönhetően a jövőben magad is képes leszel egy digitális zenei kiadvány megjelentetésének megtervezésére és kivitelezésére, a digitális zenei szolgáltatókkal való megállapodásra, az általad képviselt alkotó vagy kiadó webes jelenlétének felépítésére, a saját közönséged és közösséged megtalálására és a velük történő kapcsolattartásra, a közösségi média hatékony használatára, sőt, a YouTube Partnerprogramban való részvételre is. A mesterkurzus végére megértheted a digitális zenei üzleti modelleket, végigkövetheted a tartalomfeldolgozás és a terjesztés főbb állomásait, a zenei bevételek több forrásból való megteremtésének módját. A képzés célja tehát, hogy kiképezzük a jövő iparági szakembereit, újmédia- és digitális üzleti menedzsereit.

 

Jelentkezés: info@mhrs.hu

A kurzus vezetője: Bodrogi Bozán András

A “Digitális zeneüzlet A-Z-ig!” kurzus vezetője, oktatója Bodrogi Bozán András digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, minősített YouTube szakértő-tréner, aki maga is alkotó zenész, dalszerző-énekes.

András zeneipari tevékenységét az EMI Hungary lemezkiadónál kezdte, itt talált rá a new media menedzser titulus, hiszen a digitális zenei éra hajnala óta foglalkozik az online zeneértékesítéssel. Svédországban az online kommunikáció, a közösségi média, az online zenei marketing és a PR területét kutatva elvégezte a Linköpingi Egyetem “Tudomány, Technológia és Társadalom” mesterképzését.

Hazatérése után a WMMD csapatával dolgozott a hazai zenekarok digitális zenei piacra jutásában. András hazánkban elsőként vett részt a YouTube Partnerprogramjában, ennek köszönhetően a Google Ground hivatalos YouTube-szakértője is. Emellett zenei rendezvények elismert előadója.

Jelentkezés: info@mhrs.hu

Hasznos információk

A kurzus kezdete: 2020. január 13., hétfő 17:30.

Előadások időpontja: 2020. január 13. – 2020. március 2. között hétfőnként 17:30-20:15

Számonkérés típusa és módja: gyakorlati feladatok elvégzése és egy záró gyakorlati vizsga

Előtanulmányi követelmények:
érettségi, alapszintű angol nyelv és számítógépes ismeretek, Internet használati ismeretek

Előadások helyszíne: 1075 Budapest, Károly krt. 3/a

Konzultáció: személyes konzultációra a kurzus időtartama alatt végig lehetőség van, hétköznapokon (10-18 óra között). A pontos időpontokat e-mailben egyeztetjük.

 

Óraszám: 8 x 180 perc

A kurzus ára:  85 000 Ft. Amennyiben mindhárom mesterkurzuson részt veszel (Utak a külföldi zenei színtérre, Digitális zeneüzlet A-Z-ig, We Love Music), akkor az össztandíj 195 000 Ft

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

4. WE LOVE MUSIC

 

Produceri útmutatások egy sikeres zenei brand felépítéséhez, a zenében rejlő kommunikációs és szponzorációs lehetőségek maximális kihasználásához.

Előadó

Linczényi Márk – zenész, kommunikációs szakember, producer.
Márkó szerzőként, producerként és előadóként három saját brandet alapított (the Kolin, Thomas Mark, Antilope Kid), emellett az ország egyik legkeresettebb reklámzene szerzője, és több egyéb előadónak is dolgozik szerzőként, producerként. Évekig dolgozott zenei újságíróként (Quart, Lángoló gitárok), rendszeres óraadó az ELTE kommunikáció szakán, és az RTL klub Hungary’s Got Talent műsorának zsűritagja.

Jelentkezés: info@mhrs.hu

A We Love Music kurzus során a jelentkező megtanul külső, produceri szemmel tekinteni a saját brandjére, és annak megfelelő kommunikációs filozófiát és stratégiákat választani. A kurzus során feltérképezzük a zenében rejlő érzelemkeltési lehetőségeket, és megtaláljuk a hosszú távú közönség építés módszereit. Ezen kívül gyakorlati útmutatót kapunk arról, hogy hogyan lehet akár egyedül tolni egy egész zenekar szekerét, mint manager, producer, sajtós, zenész, előadó. Az órák során a hallgatók által hozott brand teljes felépítése megtörténik, a kurzus elvégzése után a jelentkező képes lesz konkrét művészeti és üzleti tervek kidolgozására, és végrehajtására.

 

Az órák időpontja: a kurzus 2019. november 11. – 2019. december 16.
Óraszám: 6×180 perc
A részvétel követelményei: érettségi
A kurzus értékelésének módja: vizsga, saját projekt elemzés
A kurzus helyszíne: Pannon Kincstár Oktatóterem; 1056 Budapest, Váci utca 47. 2. emelet
Kapcsolat, jelentkezés: info@mhrs.hu

A kurzus ára:  85 000 Ft, amennyiben mindhárom mesterkurzuson részt veszel (Utak a külföldi zenei színtérre, Digitális Zene Üzlet A-Z-ig, We Love Music), akkor az össztandíj 195 000 Ft

Jelentkezés: info@mhrs.hu

A folyamatosan változó zeneipari környezet kihívásaira ad választ a kurzus, amely számos alternatív megjelenési- és bevételszerzési lehetőséget kínál a megszűnt lemezeladások pótlására, és egyéb bevételek szerzésére. Az elméleti háttér mellett gyakorlati megoldásokat kínál és valódi példákon keresztül mutatja be, hogyan érdemes létrehozni vagy erősíteni egy brandet, hogyan kell kommunikálni az online vagy offline világban és hogyan építhetők ki és tarthatók fenn new business kapcsolatok a zene területén.

 A kurzus célja

 

A populáris zenei tartalmakban rejlő kommunikációs lehetőségek, és a tartalmak értékesítési lehetőségeinek megismertetése, és egy szabadon választott brand produceri munkáinak ellátása.

A kurzus hallgatói pontos útmutatást kapnak, hogyan kell:

- létrehozni egy új zenekart, vagy gatyába rázni a már meglévőt
- megtalálni a produkció erényeit és gyengeségeit
- kiválasztani egy hiteles és őszinte üzenetet
- megtalálni a saját zenénkben rejlő érzelemkeltési lehetőségeket
- megtalálni a módját az üzenet célba érésének (kommunikációs filozófia, stratégiák kidolgozása)
- meghatározni a webjelenlét határait, kijelölni a konkrét felületeket és az azokhoz kapcsolódó célokat (differenciált és szinergetikusan működő webjelenlét)
- átgondolni és ütemezni a tartalom gyártást (produceri feladatok)
- megismerni a zeneipar aktuális elvárásait
- kézben tartani a művészeti felügyeletet (art direkció)
- new business partnert találni a tervezett, vagy legyártott tartalmakhoz (értékesítés)

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

A kurzus tematikája

- A zenét értékesítő és terjesztő ügyfelek és ügynökségek igényei és a reklám célú tartalmak gyártási körülményei
- A zene egyénre és közösségre gyakorolt pszichológiai és fiziológiai hatásai, ezen hatások tervezhetősége
- A zenei tartalmak iránti igények, fogyasztási szokások, közösségi kultúrafogyasztás
- A digitális hangzavar okozta kommunikációs válság bemutatása és a válság aktuális megoldási javaslatai
- Zenei brand tervezése, létrehozása
- Hosszú távú brandépítés
- Kommunikációs filozófia megválasztása, kommunikációs stratégiák kidolgozása és alkalmazásuk a gyakorlatban
- Vezérelvek és gyakorlati tanácsok sajtózáshoz
- Self management, kézikönyv a hanglemezkiadók, zeneműkiadók és szerzői kiadások világához
- A közösségi hálózatok differenciált és szinergetikus használata átfogó és hiteles webjelenlét építéshez (background story felépítése)
- Zene szponzoráció és támogatás a szponzorok, ügynökségek oldaláról
- Minden órán projekt feladatok, és egy szabadon választott brand közös építése

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 

A kurzus előnyei

A kurzus elvégzése nem csak segít az elméleti háttér elsajátításában és gyakorlati alkalmazásában, de a hallgató által szabadon választott brand produceri és manageri feladatait is ellátja a kurzus során. Így a kurzus végére egy átgondolt, hosszú távon működő tartalomgyártási és kommunikációs stratégiát nyer minden jelentkező.

 

A kurzus korábbi hallgatói voltak:

Chikán Eszter: Launching Gagarin kiadó (Elefánt, Jónás Vera produkciók managere)

Kuti-Diligens Linda: Lajkó Félix managere a Cimbaliband mellett

Pécsi-Szabó Dénes: korábban a the Carbonfools, az Ivan @ The Parazol menedzsere, az Upmusic management alapítója (Mongooz & The Magnet, Mörk)

Jelentkezés: info@mhrs.hu

 
Jelentkezés: info@mhrs.hu

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…