Zeneipari iskolák összefogása

Az imPro, producereket és dalszerzőket képző iskola, valamint a Majdnem Híres Rocksuli a zeneipari menedzsmentet és zeneipari mesterkurzusokat szervező intézmény oktatási együttműködésben állapodtak meg. A két, több mint tíz éve pályán lévő oktatási intézmény szövetségének a célja, hogy összekösse a zenei menedzsmentet és az alkotói ismereteket, valamint a két terület szereplőit.

 

mhrs_impro_560

Hisszük, hogy bár rendkívül nehéz helyzetben van jelenleg a zeneipar, úgy tudunk a legkönnyebben ebből kijutni, ha összefogunk, és egységben kezeljük a tapasztalatainkat és erőforrásainkat – azt az időt pedig, amit kényszerpihenővel kell töltenünk, fejlődésre és tanulásra használjuk.” – tette hozzá Zsüd, az imPro School egyik vezető oktatója.

 

„A zeneipari tudás és a háttérfolyamatok ismerete elengedhetetlen minden zenész számára, annak érdekében hogy sikeres karriert építsen fel.  Az elmúlt egy év a zeneipari szereplők számára a folyamatos útkeresésről szólt: az újabb és újabb ismeretek megszerzésével, a kreatív megoldások alkalmazásával mindig lehet fejlődni, új válaszokat találni a felmerülő problémákra a művészi életút során.” – mondta el Fernbach Erika, a Majdnem Híres Rocksuli szervezője.

 

A jövőben megkönnyítik és kedvezményekkel segítik a két intézmény közötti hallgatói átjárást, valamint elősegítik a tudástranszfert és az információk áramlását a kurzusaik között.

 

 Az együttműködés első állomása egy közösen kidolgozott, május 10-én induló, ‘Zenei menedzsment Artistoknak’ c. kurzus, erről és a további lehetőségekről bővebb információ megtalálható a két iskola honlapján és közösségi média csatornáin.

 

További infó a képzésről ITT! 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…