1+1 év zeneipari tudás, itt az MHRS Masterclass

Tizenhatodik éve szervezzük az MHRS-t, és eljött az idő, hogy az alapképzést követően egy olyan képzést indítsunk, amely még jobban elmélyed az egyes témakörökben, sőt a zeneipari szakemberek számára coachingot, praktikus segítséget kínál.

 

Sokan sokfelől érkeznek a Majdnem Híresbe, rendkívül eltérő elképzelésekkel és elvárásokkal, és mi mindig igyekeztünk a legmegfelelőbb képzéseket és tematikákat kidolgozni. Az évek során folyamatosan monitoroztuk a kurzusokat, a hallgatói visszajelzések kiemelten fontosak számunkra. Nem titok, hogy a visszajelzések során felmerült kérések, felvetések közül többet is beépítettünk a képzések tematikájába, hogy a kurzusok minél inkább megfeleljenek a valós hallgatói igényeknek.

 

Az elmúlt évek során egyre többször merült fel hallgatói oldalról, hogy szükség lenne az alapképzésen túlmutató előadásokra, valamint az eltérő tudásalappal érkező hallgatók számára egy speciálisabb képzési évre.

 

A másik oldalon, az MHRS szervezői csapaton belül folyamatosan küzdöttünk azzal, hogy sokkal többet szeretnénk nyújtani a zenei menedzsment képzés során, mint ami az egyéves keretbe belefér. Egyfolytában jöttek az újabb és újabb óra ötletek, előadás-vázlatok, fejlesztési lehetőségek, amiket kénytelenek voltunk a fiók mélyére süllyeszteni, mert időhiány miatt nem fértek bele a tematikába.

 

Nem beszélve arról, hogy a kommunikáció vagy a disztribúció még bonyolultabb és több tudást igénylő lett, mint a korábbi években.

 

Örömmel jelentjük, hogy ennek ezúttal vége, mert szeptembertől indul az MHRS Masterclass, ahol az összes új ötletünket, elképzelésünket egybegyúrtuk a hallgatóktól és előadóktól érkezett igényekkel, és az elmúlt hetek-hónapok lázas munkája során mesterszakká formáltuk!

 

masterclass_1_600

 

Mit is jelent a Majdnem Híres Masterclass, és kiknek szól?

 

- A Masterclassra jelentkezés előfeltétele a zenei menedzsment képzés elvégzése. Akinek megvan a tanúsítványa az alapképzésről, az automatikusan, felvételi nélkül beiratkozhat az MHRS Masterclassra. A kurzusra nemcsak azok jelentkezhetnek, akik most végezték el a zenei menedzsment képzést, hanem korábbi évfolyamok hallgatói is, ha szeretnék tovább bővíteni tudásukat és naprakész zeneipari ismereteket szerezni, és nem utolsósorban hiányzik nekik a Majdnem Híres

 

- a Masterclass ugyanúgy egy tanévet ölel fel, mint a zenei menedzsment képzés, tehát szeptemberben indul és júniusban fog lezárulni (a nyári időszak már nem lesz a kurzus része).

 

- a Masterclass tematika lehetőséget ad, hogy elmélyedjünk az egyes iparági szegmensek elméleti, adatalapú és gyakorlati rétegeiben. Emelt szinten, bővebben kifejtve, részletesebben és sok gyakorlati feladattal kerülnek elő a zeneipar, a live iparág, a digitális zeneterjesztés, a tartalomgyártás- és kommunikáció blokkok ismeretei. Mélyebb gyakorlati tudás, és egyéb adatok elemzésén alapuló információ az egyes szegmensekről, amelyek alapján a hallgató a teljes képet látva a jövőre vonatkazóan is releváns döntéseket hozhat.

 

- nemcsak a hazai zeneipari szakembereket igyekszünk megszólaltatni vendégelőadóként, hanem külföldi előadókat is bevonni.

 

- az egyéves képzéshez szakmai gyakorlat nem kapcsolódik, hanem mentoring és coaching lehetőséget nyújtunk a hallgatóknak, amelyet a saját projektjéhez kapcsolódóan vehet igénybe.

 

 -a Masterclass évvel a Majdnem Híres zenei menedzsment kurzusa 1+1 évre bővül. A teljes kurzus kétéves lesz, viszont az alapképzés után minden hallgató dönthet arról hogy folytatja-e mesterszakon a zeneipari ismeretek elsajátítását.

 

- a Masterclass 2024. szeptemberében startol.

Mi is rosszul palástolt izgalommal várjuk a kurzus kezdetét, mert az eltelt 16 év után igazolva látjuk, hogy a nagyobb zeneipari tudás jobbá, és jövedelmezőbbé teszi a zeneipart. A még több tudás beletáplálása a rendszerbe pedig még inkább erősíti majd ezt a hatást. És persze jó lesz tovább együtt lenni a közösségünkkel, elemezni, megbeszélni, pletykálni, és még magasabb szinten érteni a körülöttünk lévő folyton változó, villogó, soha nem pihenő showbizt. A kezdó alkalomig pedig mi is nagy erőkkel készülünk a tudásanyag összeállításával, mert nem apróság a próság, hogy egy Sisi rapszöveget is idézzünk.

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…