Képzéseink

ZENEI MENEDZSER
ZENEIPARI MENEDZSMENT

ZENEI MENEDZSMENT
ARTISTOKNAK

KÖZÖS KURZUS AZ imPRO SCHOOLlal

FESZTIVÁLAKADÉMIA

KÜLFÖLDI ZENEI PIACOK

 

1. Zenei menedzser

Magyarországon egyedülálló képzésünket ismert szakemberek tartják számos vendégelőadó bevonásával. Elméleti és gyakorlati óráinkon nemcsak könnyűzene- és zeneipar történettel foglalkozunk, hanem megismertetünk a zeneipar (lemezkiadó, zeneműkiadó/publishing, szerzői jogok, zenei marketing és PR-eszközök, koncert-, turnészervezés, fesztiválok) működésével és a popkultúra határterületeit jelentő egyéb ismeretekkel.

Ha olyan fiatal vagy, akit behatóbban érdekel a könnyűzene története, annak szakmai háttere, illetve tágabb popkulturális összefüggései, ha zenekarok kezdő és haladó menedzsere vagy, netán zenész, zenerajongó, újságíró, PR-területen dolgozó, aki szeretne a popszakmában érvényesülni, lemezkiadónál, zeneműkiadónál munkát vállalni, fesztivál- és rendezvényszervező lenni – legyél te is Majdnem Híres!

Jelentkezz!

Tematika

A Majdnem Híres képzésének szerkezete: az első félévben a popzene születésétől a ’10-ás évekig popkultúra történet, a zeneipari  menedzsment modellek ismertetése, és a működtetéshez szükséges szakmai információkkal foglalkozunk, valamint menedzsment-elmélettel, sajtó, PR és kommunikációs csatornákkal, szakmai szervezetekkel és támogatásokkal, bookinggal, fesztiválokkal, országos turnékkal.
A második részben az elméleti alapokat gyakorlati ismeretekkel bővítjük: a résztvevőink számára a kapcsolatépítés lehetősége a zeneipar szereplőivel adott, illetve a projektmunka keretein belül próbálhatják ki elképzeléseiket vagy terepmunkára is lehetőséget kaphatnak gyakornokként.

 

Oktatók

A tanfolyamot Bihari Balázs, Réz György  és Fernbach Erika vezeti.
Eddigi vendégelőadóink  a teljesség igénye nélkül:
A képzés eddigi vendégelőadói a teljesség igénye nélkül: Németh Róbert (zenei szakújságíró, HS7),  dr Békés Gergely (EJI jogász), Horváth Máté (Live Nation), Bóna Márk (Sziget Fesztiváliroda), Tövisházi Ambrus (Erik Sumo Band, Péterfy Bori Love Band, zenei producer), Podlovics Péter (Quimby menedzsment), Linczényi Márk (Antilope Kid, kommunikációs szakember), Kostil Danila (kliprendező), Pásztor László (Magneoton és Warner Music Hungary kiadó vezető), dr Tóth Péter Benjamin (Artisjus kommunikációs vezető), Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán (Volt Produkció), Takács Zoltán Jappán (Soerii&Poolek, HS7, zenei producer), Bodrogi András (zenész, digitális zeneterjesztés), Molnár Gábor (Gold Record) Márkus Éva (Live Nation), Sedulyák Violetta (The Anahit), Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye, Brüsszeli Magyar Intézet), Szabó Tamás (Central Publishing), iamYank (producer), Kovács Ákos Dadan (zenei menedzser), Jehan Paumero (Believe) és még sokan mások. 

 

Jelentkezz!

A képzéshez legalább érettségivel kell rendelkezni. A kurzus indulása előtt felvételi beszélgetést tartunk, erre minden jelentkezővel külön időpontot egyeztetünk!

 

A Majdnem Híres Rocksuli képzése egy felnőttképzési program, amelynek a végén tanúsítványt adunk át neked. A tanúsítványon az fog szerepelni, hogy könnyűzenei menedzser lettél.

Órákat szeptember 9-től hetente egyszer, szerdánként tartjuk 17.30-20.30 között, az Astoriánál.

 

A kurzus díja: 440 000 Ft, amelyről az Árak menüpontban találsz bővebb információt!

FIGYELEM! Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 01, amennyiben a csoportlétszám 2024. augusztus 1-je előtt eléri a maximális létszámot (25 fő), akkor már nem tudunk új jelentkezést elfogadni. Mivel a zenei menedzsment kurzus évek óta teltházas, ezért  azt javasoljuk hogy jelentkezz minél előbb!

KÖVETKEZŐ KÉPZÉS 2024. szeptemberében indul!

Jelentkezz!

 

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…