Majdnem Híres zeneipari beszélgetések a VOLTON!

Idén is találkozhatsz velünk Sopronban: a Diákhitel Kávézóban minden nap 17h-tól zeneipari beszélgetések lesznek a Majdnem Híres Rocksuli szervezésében.

 

Mivel a Majdnem Híres Rocksuli tudja mi a rakenroll, a beszélgetés végén játszunk, és a nyertesnek álljuk az esti buli költségeit! Egy ötezer forintos kártyával és a sikerhez szükséges zeneipari tudással gazdagabban indulhattok el az estébe. Sőt, a zenekarok is hoznak ajándékot nektek!

 

Zenei brandépítés, mit tud a média, mikor vagyok érdekes? Az ország első zeneipari menedzserképzése, a Majdnem Híres Rocksuli zenészekkel és menedzserekkel ad választ arra, hogy miért nem játssza még a zenekarod számait a rádió, vagy miért beszél rólad mindenki a Facebookon.

 

Vendégek:

 

Szerda

Fran Palermo és Esti Kornél

A semmiből a végtelenbe. Két zenekar, akik átütötték a média ingerküszöbét. Megbeszéljük mennyit ér egy megosztás, és mit segít, ha játszik a Petőfi rádió, és mi van, ha nem.

 

Csütörtök

Nagy Feró

A média és Nagy Feró kapcsolata nem egy fejezet, hanem egy külön könyv anyaga lehetne a magyar poptörténetben. A fő fókuszunk most a hitelesség, és a TV, illetve egy sikeres műsor hatása a koncertek közönségszámára és a gázsira.

 

Péntek

cloud9+

Hogyan segíthet egy nemzetközi kiadó országos ismertséghez? Zenekarok tízezer facebook like felett.

 

Szombat

Kelemen Kabátban

Trash és/vagy pop? Hogyan öltözz, kivel pózolj, hogy foglalkoznak veled, avagy Klapka György is popikon.

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…