Critical Mass helyett Bike and Roll!

Idén nincsen Critical Mass szeptember 22-én, de aki mindenképpen szeretne kerékpárra ülni, végigtekerhet a városon az őszi Bike and Roll popkulturális kerékpártúrával.

 

 

Bike and Roll! – Rock and Buda
Újra popkulturális városnéző kerékpártúra Budapesten!
2012. szeptember 22. 11.30-15.00h

 

 

Az őszi túra témája Rock and Buda, legendás és működő rock helyszíneket látogatunk meg, nem utolsó sorban a világörökség részét képező és hamarosan megújuló Várbazárba is bejuthatunk, a volt Ifipark helyszínére.

 

 

A Majdnem Híres Rocksuli és a Budapest Bike 2009 óta szervezi a poptörténeti kerékpártúrákat Budapesten. Érdekessége, hogy nem idegenvezetők beszélnek a túrán, hanem a poptörténet legendái és a zeneipar működtetői személyesen mondják el élményeiket.

 

 

Beszélt már a két keréken guruló popturistáknak többek között Bródy János, Dj Palotai, a Park koncertszervezői, Pándi Balázs a Fészek Klubban, Mátyás Attila (F.O. System) az egykori Fekete Lyuk előtt, de a túra része volt már építő-bontó karszalaggal az épülő Sziget Fesztivál is.

 

 

Ősszel a koncertszervezők szervezetével, az Org4Org Egyesülettel közösen járják be a Budát, régi és új koncerthelyszíneket látogatva meg.
Most a budai poptörténeti helyszínekre kerül a sor. Az állomások között lesz Budán a Bemrockpart helyszíne, a Budavári Művelődési Ház, ahol a tabáni rockfesztiválokról láthatunk fotókiállítást. A túra különlegessége a Várbazár meglátogatása. A volt Ifipark a magyar rockzene bölcsője volt, és bezárása óta el volt zárva az érdeklődők elől. A világörökség részét képező és jó ideje omladozó Várbazár hamarosan megújul és az Ifipark szellemét megőrizve a könnyűzene is helyet kap itt, erről a projekt megvalósításában részt vevő szervezők beszélnek majd, illetve Jávorszky Béla Szilárd író-újságíró idézi fel a hely szellemét. A túra harmadik helyszíne a világ legjobb pubjának választott A38 hajó lesz, ahol sok műhelytitkot és háttérinformációt tárnak fel a hajó programszervezői és megnézhetjük az egykori gépteremben lévő legendás backstage-et is.

 

 

A Várbazár rekonstrukciójáról infók, képek itt:

 

 

http://index.hu/belfold/budapest/2012/08/31/jogeros_a_varbazar_terve/

 

 

http://galeria.index.hu/belfold/2012/08/31/ilyen_lesz_a_varbazar/1

 

 

A túrán résztvevőknek lehetőségük lesz belesni a színfalak mögé, és működés közben látni a legendás és vadonatúj koncerthelyeket, közben sok tanulságos sztorival gazdagodhatnak a magyar poptörténetből.

 

 

Akinek nincs kéznél kerékpárja, annak a Budapest Bike biztosít biciklit a túra időtartamára!
A túra után pihenő, frissítő italok a Szomszédban (Gozsdu udvar, Dob utca 16.).

 

 

Időpont: 2012. szeptember. 22. 11:30-15:00

 

 

Indulás-érkezés: Szóda, 1075 Budapest, Wesselényi u. 18.
A szervezők a következő bringákat adják a Budapest Bike jóvoltából: Gepida Alboins (női és férfi kivitelben). Rendszeres ellenőrzéssel biztosítják, hogy a bérelhető biciklik mindig kifogástalan állapotban legyenek.
Biciklikről részletes információ: http://www.budapestbike.hu/bicikli-berles

 

 

 

 


Jelentkezés a Bike and Roll! túrára: info@mhrs.hu + a VII. ker. Wesselényi utca 13.-ban, a Budapest Bike boltban.
Jelentkezési határidő: szeptember 21. 16:00h
Részvételi díj: 3500,- Ft/fő, diákoknak: 3000,- Ft/fő (tartalmazza igény esetén a Budapest Bike-kerékpárbérlést is).

 

A 2009-es Bike and Roll! túráról szóló filmet itt nézhetitek meg.

Hallgatók

  • “Sokkal jobb, mint amire számítottam, tele vagyok ötletekkel és elképzelésekkel.”

    Márta Judit úgy kezdte el az MHRS könnyűzenei menedzser képzését, hogy minden szerepkörben el tudta magát képzelni, kivéve menedzserként. Ma, a THe pUnch zenekar menedzsereként folyamatosan szervez és intézkedik, miközben hatalmas mosollyal az arcán mesél a zenekarral való munkájáról. Hogyan mentek az első lépések és hogyan lehet bekapcsolódni egy működő zenekar véráramlatába menedzserként? Erről beszélgettünk…

  • „Ha már zenekar vagyunk, tegyünk úgy, mintha mi lennénk a Coldplay”

    Balázs Konrád idén fejezte be második képzését a Majdnem Híres Rocksuliban. Zenekara, a Twentees ügyeinek az intézése közben azonban a legtöbb „leckét” a saját bőrén is megtapasztalta már, a tanultaknak köszönhetően pedig egyre tudatosabban tud építkezni zenekarával: a kezdeti visszautasítások után jöttek az „igen” e-mailek, a Boldogság Kht. mellett pedig több daluk is rendszeresen pörög…

  • „Mindig viselkedj úgy, mintha vérprofi lennél”

    Domonkos Lívia nem mindennapi úton csöppent a zeneiparba: tehetségkutatón induló édesanyjának segített elsőként, majd végképp magába szippantotta a zenei világ. Livi szeptemberben kapta kézhez könnyűzenei menedzser bizonyítványát, elsősorban social media vonalon mozog otthonosan, de már dolgozott a VOLT fesztiválon band carként, jelenleg pedig a Jáde Nyúl útjait egyengeti.     „Úgy kezdődött, hogy anyukám énekesnő…